Gjithçka që ne dimë rreth PlayStation 5

Ka mjaft pyetje që çdo blerës i ardhshëm dëshiron të dijë për PS5. Duke filluar nga ajo që do të jetë lista e lojërave që mund të luhen në lançim, deri në atë sesa storage ka sistemi, dhe çfarë lloj audioje mbështet. Për fat të mirë, ne do jua bëjmë të ditur në këtë artikull.

Data e lëshimit dhe çmimi

Përkundër të gjitha informacioneve që Sony ka ndarë, dy nga pyetjet më të rëndësishme mbeten pa përgjigje, data e lëshimit dhe çmimi. Ndërsa informacioni nga Sony nuk e ka konfirmuar asgjë, përveç faktit që PS5 do të dalë në fundvit 2020. Me shumë mundësi kjo do të thotë që konosli do të dalë para dhjetorit, pasi Sony do të dëshironte të nxirrte PS5 para blerjeve të Black Friday.

Për sa i përket çmimit, kjo është gjithashtu mjaft e panjohur, megjithëse Sony ka njoftuar se do të ketë dy versione të ndryshme të PS5; një Edicion tërësisht Digital dhe një publikim me një disk fizik. Një leak i Amazon UK mund të ketë dhënë ndonjë ide mbi çmimin e disa versioneve të PS5. Amazon UK kishte një postim për një version 2 TB të PS5 për 599,99 £, që do të përkthehej afërsisht 765 dollarë. Një version 1 TB mund të kushtojë ndjeshëm më pak, ndoshta rreth 600 $, por fansat do të duhet të presin për një njoftim zyrtar.

Specifikat e PS5

Specs të plota për PS5 ishin një nga detajet e para konkrete që Sony ndau, dhe prezantimi i qershorit tregoi edhe disa aksesorë shtesë për sistemin. Më poshtë është një listë e specifikave thelbësore për sistemin.

 • CPU – 8x Zen 2 Cores në 3.5GHz
 • GPU – 10.28 TFLOPs, 36 CUs në 2.23GHz
 • GPU Architecture – Custom RDNA 2
 • Memory/Interface – 26GB GDDR6/256-bit
 • Memory Bandwith – 448GB/s
 • Internal Storage – Custom 825GB SSD
 • IO Throughput – 5.5GB/s(Raw), Typical 8-9GB/s
 • Storage e zgjerueshme – NVMe SSD Slot
 • Storage e jashtme – USB HDD Support
 • Optical Drive – 4K UHD Blu-Ray Drive

Një nga pikat më interesante përfshin storage të zgjerueshme, diçka që sistemet e mëparshme të PlayStation nuk e kanë paraqitur. PS5 gjithashtu do të jetë në përputhje me një storage të jashtme, ndryshe nga PS4. Për sa i përket aksesorëve, Sony ka treguar një bankë pritjeje për controllers të DualSense, HD Camera, Remote Media dhe kufje wireless 3D Pulse. Controller-i DualSense është veçanërisht interesant pasi do të paraqesë reagime haptike dhe triggers adaptuese.

Backwards compatibility e PS5

Sony ka pasur tradicionalisht një problem me backwards compatibility, veçanërisht me PS4, i cili nuk ishte aspak i compatible me lojërat e PS3. Për fat të mirë, kompania po adreson të paktën disi atë çështje me PS5, pasi mbi 4,000 lojëra të PS4 do të luhen menjëherë kur të nisë sistemi. Kur Sony njoftoi backwards compatibility në mars ata thanë “Një update i shpejtë mbi backwards compatibility – Me të gjitha lojërat mahnitëse në katalogun e PS4, ne kemi kushtuar përpjekje të konsiderueshme për t’iu mundësuar fansave tanë të luajnë të preferuarat e tyre në PS5. Ne besojmë se shumica dërrmuese nga 4,000+ lojërat e PS4 do të luhet në PS5.”

Për momentin nuk ka asnjë listë zyrtare të lojërave që do të luhen menjëherë në PS5, por fansat ka të ngjarë të presin që çdo ekskluzive i Sony do të jetë në PS5.

Lojërat e lançimit të PS5

Një tjetër nga pjesët më të paqarta të informacionit merret me listën e lançimit të PS5, pasi Sony në të vërtetë nuk ka shpallur ndonjë lojë që do të jetë në dispozicion në lançim, jashtë asaj që vjen pre-load në sistem. Sidoqoftë, ka disa lojëra që kanë data të lëshimit të fundvit 2020, që ka të ngjarë të dalin në lançim ose shumë shpejt pas kësaj. Lista mund të shihet më poshtë.

 • Playroom Astro – Pre-loaded në PS5
 • Fortnite – Në dispozicion në lançim
 • NBA 2K21 – Vjeshta 2020
 • Bugsnax – Fundvit 2020
 • Jett: The Far Shore – Fundvit 2020
 • Assassin’s Creed: Valhalla – Fundvit 2020
 • Jashtë – Fundvit 2020
 • Godfall – Fundvit 2020
 • Spider-Man: Miles Morales – Fundvit 2020

Sony do të dëshirojë të paktën një lojë first-party në lançimin e PS5, dhe për momentin me siguri do të jetë Spider-Man: Miles Morales. Sigurisht, më afër daljes së konsolit më shumë lojëra do të fillojnë të marrin datat e lëshimit.

PS5 do të dalë Fundvit 2020.

Burimi : GAMEON ALBANIA. https://gameon.al/

 

# aparat# console ps4# console ps5# playstation 5# sony 4k# sony playstation#albagame#albagame albania#best computer#game news#gamers

17 komente

1

1

1

uvihaizow

uvihaizow

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin 500mg Amoxicillin Without Prescription gjh.sttt.albagame.al.vlc.np http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

odehulaha

odehulaha

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxil Causes Gallstones Dosage For Amoxicillin 500mg mpj.djpb.albagame.al.cis.mj http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

abopokalasaw

abopokalasaw

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Buy Amoxicillin Amoxicillin 500mg Capsules gyf.zxnd.albagame.al.jnq.ip http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

urasawapd

urasawapd

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin Amoxicillin Without Prescription kvu.ksrr.albagame.al.qyu.kc http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

ugemapp

ugemapp

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin No Prescription Buy Amoxicillin yym.mcqb.albagame.al.klf.kf http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

ketoyib

ketoyib

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin No Prescription Amoxicillin No Prescription fhx.nsww.albagame.al.enn.od http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

amagezuyirdag

amagezuyirdag

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Buy Amoxicillin Online Amoxicillin On Line nfv.msic.albagame.al.sht.zo http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

ufoqoma

ufoqoma

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin Online Amoxicillin rfo.kmrs.albagame.al.uoe.ry http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

ogeviovusbo

ogeviovusbo

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin No Prescription Amoxicillin 500mg Capsules epi.amge.albagame.al.zxh.xt http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

atomovfad

atomovfad

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin Online Amoxicillin No Prescription zsr.lrll.albagame.al.xjb.mi http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

agohugeekuibi

agohugeekuibi

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin 500mg Capsules Amoxicillin qfi.xspr.albagame.al.ijz.ia http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

ijejohuzu

ijejohuzu

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Buy Amoxicillin Amoxicillin 500mg vcj.jlhp.albagame.al.xrz.tj http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

pizuwijigedu

pizuwijigedu

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin 500 Mg Buy Amoxicillin Online ykq.ifbf.albagame.al.dxo.ky http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

ugipoapojof

ugipoapojof

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Buy Amoxicillin Buy Amoxicillin Online djm.psyx.albagame.al.lni.uc http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

efosafufuzub

efosafufuzub

http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxicillin 500 Mg Amoxicillin Online knq.eydm.albagame.al.yyk.qt http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

uuqatug

uuqatug

http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxil Amoxicillin sxr.qdtw.albagame.al.ykt.yd http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

Posto një koment